endüstrİyel tavukçuluk

    
Tanıtım
Kanatlı hayvan ve özellikle tavukçuluk sektörü sürekli gelişen endüstri haline gelmiş bir çalımsa alanıdır ve bu alanda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Ülkemizde tavukçuluk dünya standartlarının üzerinde üretim yapabilen tek hayvancılık sektörü olup, beslenme alışkanlıklarındaki bilinçlenme; nüfus artısı ve artan ihracat imkânlarına paralel olarak önemi giderek artacak bir üretim faaliyetidir. Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği programının amacı her türlü kanatlı hayvan, beyaz et ve yumurta üretimini yapan tavukçuluk sektörüne yetişmiş, nitelikli ara eleman sağlamaktadır.
Program Personeli
Prof.Dr. Metin ÇABUK (Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Serdar ERATAK
Doç.Dr. Mustafa MİDİLLİ
Sınıf Danışmanları
SınıfÖğretimŞubeDanışman
11AProf.Dr. Metin ÇABUK
21AYrd. Doç. Dr. Serdar ERATAK
Staj Komisyonu
BaşkanProf.Dr. Metin ÇABUK
ÜyeYrd. Doç. Dr. Serdar ERATAK
ÜyeYrd.Doç.Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ
Ders Dosyaları (Belge, Sunu, vb.)
Ders Dosyaları (Belge, Sunu, vb.)
Ders İçerikleri
Ders İçerikleri

Dersler

1. Yarıyıl
DersKodDersAdıTeoUygKrediAKTSÖğr.Elemanı
TAV1103TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI111.54-
TAV1121GENEL MİKROBİYOLOJİ3034-
TAV1133KANATLI ANATOMİ VE FİZYOLOJİSİ3035-
TAV1143HAYVAN BESLEME BİYOKİMYASI3034-
TAV1151BESLENME FİZYOLOJİSİ VE METABOLİZMA2024-
TAV1163TAVUKÇULUĞA GİRİŞ212.55-
AİT1101ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.TARİHİ-I2021-
TDL1111TÜRK DİLİ-I2021-
YDI1121YABANCI DİL-İNGİLİZCE-I2022-
2. Yarıyıl
DersKodDersAdıTeoUygKrediAKTSÖğr.Elemanı
TAV1114KANATLI HASTALIKLARI2235-
TAV1122KANATLI GENETİĞİ VE ISLAHI3033-
TAV1134SAĞLIK KORUMA3034-
TAV1144YUMURTA KALİTE VE TEKNOLOJİSİ3034-
TAV1154KESİMHANELER VE KANATLI ETİ TEKNOLOJİSİ3035-
AİT1102ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.TARİHİ-II2021-
TDL1112TÜRK DİLİ-II2021-
YDI1122YABANCI DİL-İNGİLİZCE-II2022-
TAV1172ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE)0005-
3. Yarıyıl
DersKodDersAdıTeoUygKrediAKTSÖğr.Elemanı
TAV2105KULUÇKACILIK TEKNİĞİ2024-
TAV2115YEMLER BİLGİSİ313.55-
TAV2125KÜMES VE EKİPMANLAR2022-
TAV2135BILDIRCIN ÜRETİMİ2023-
TAV2143SU KANATLILARI ÜRETİMİ2022-
TAV2155ETLİK PİLİÇ ÜRETİMİ2024-
TAV2165YEM ANALİZ YÖNTEMLERİ2235-
CBU2401GİRİŞİMCİLİK4045-
TAV2205ORGANİK KANATLI YETİŞTİRİCİLİĞİ2023-
TAV2213MESLEKİ İNGİLİZCE2022-
TAV2225KARMA YEM TEKNOLOJİSİ2022-
TAV2233SÜS VE HOBİ AMAÇLI KANATLI YETİŞTİRİCLİĞİ2022-
4. Yarıyıl
DersKodDersAdıTeoUygKrediAKTSÖğr.Elemanı
TAV2106KANATLI BESLEME2235-
TAV2116YUMURTA TAVUKÇULUĞU313.54-
TAV2136HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ3033-
TAV2146DAMIZLIK TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ3034-
TAV2156RASYON HAZIRLAMA TEKNİĞİ4044-
TAV2206KANATLI ÜRÜNLERİNDE İLERİ İŞLEM VE SANİTASYON2022-
TAV2224KEKLİK VE SÜLÜN YETİŞTİRİCİLİĞİ2022-
TAV2234DEVE KUŞU YETİŞTİRİCİLİĞİ2022-
TAV2246GIDA ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASI2023-
TAV2256KANATLI YAN ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ2023-
TAV2164ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE)0005-
  • Uzaktan Eğitim
  • Eğitim Kataloğu
Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik