zeytİncİlİk ve zeytİn İşleme teknolojİsİ

   
Tanıtım
Ülkemizin zeytin başkenti olan Akhisar ilçesinde açılan program öğrencilerimiz derslerini uygulamalı olarak görmektedirler. Program örgencileri eğitim-öğretim dönemleri boyunca yüksekokul bünyemizde mevcut olan laboratuarlarda zeytinyağı kalite parametreleri, sofralık zeytin ve yağ teknoloji yöntemlerini ögrenerek ilgili analizleri yapabilme yeteneğini kazanmaktadırlar. Bu kazanımlarını bölgede çok sayıda zeytin isletmesinde uygulama alanına sahiptirler. Bu açıdan program mezunlarımız bölgede kolayca istihdam edilmektedirler.
Program Personeli
Prof.Dr. Metin ÇABUK (Bölüm Başkanı)
Doç.Dr. Emine ALÇITEPE
Yrd.Doç.Dr. Nurdan ZİNCİRCİOĞLU
Yrd.Doç.Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ
Sınıf Danışmanları
Sınıf Öğretim Şube Danışman
1 1 A Yrd.Doç.Dr. Nurdan ZİNCİRCİOĞLU
2 1 A Yrd.Doç.Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ
Staj Komisyonu
ÜyeDoç.Dr. Emine ALÇITEPE
ÜyeYrd.Doç.Dr. Nurdan ZİNCİRCİOĞLU
Ders Dosyaları (Belge, Sunu, vb.)
Ders Dosyaları (Belge, Sunu, vb.)
Ders İçerikleri

Ders İçerikleri

Dersler

1. Yarıyıl
DersKod DersAdı Teo Uyg Kredi AKTS Öğr.Elemanı
ZEY1101 MATEMATİK 2 0 2 2 -
ZEY1113 GENEL KİMYA 2 0 2 4 -
ZEY1123 GENEL MİKROBİYOLOJİ 2 1 2.5 5 -
ZEY1133 TOPRAK BİLGİSİ 3 0 3 5 -
ZEY1143 GENEL BOTANİK 2 0 2 4 -
ZEY1151 İKLİM BİLGİSİ 2 0 2 2 -
ZEY1163 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİSİ KULLANIMI 1 1 1.5 4 -
AİT1101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.TARİHİ-I 2 0 2 1 -
TDL1111 TÜRK DİLİ-I 2 0 2 1 -
YDI1121 YABANCI DİL-İNGİLİZCE-I 2 0 2 2 -
2. Yarıyıl
DersKod DersAdı Teo Uyg Kredi AKTS Öğr.Elemanı
ZEY1104 BİYOKİMYA 2 0 2 4 -
ZEY1116 BİTKİ FİZYOLOJİSİ 3 0 3 4 -
ZEY1122 ZEYTİN BESLENMESİ VE GÜBRELENMESİ 3 1 3.5 4 -
ZEY1134 ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ-I 2 1 2.5 5 -
ZEY1142 ZEYTİN EKOLOJİSİ 2 0 2 2 -
ZEY1152 BİTKİ KORUMA 2 0 2 2 -
AİT1102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK.TARİHİ-II 2 0 2 1 -
TDL1112 TÜRK DİLİ-II 2 0 2 1 -
YDI1122 YABANCI DİL-İNGİLİZCE-II 2 0 2 2 -
ZEY1172 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE) 0 0 0 5 -
3. Yarıyıl
DersKod DersAdı Teo Uyg Kredi AKTS Öğr.Elemanı
ZEY2105 ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ-II 2 1 2.5 5 -
ZEY2115 ZEYTİN FİDANI YETİŞTİRME TEKNİKLERİ 2 1 2.5 3 -
ZEY2125 ZEYTİN İŞLEME YÖNTEMLERİ-I 2 1 2.5 5 -
ZEY2135 ZEYTİN KALİTE KRİTERLERİ VE EKSPERTİZ 2 0 2 3 -
ZEY2143 ZEYTİN HASTALIKLARI 1 1 1.5 2 -
ZEY2153 ZEYTİN ZARARLILARI 1 1 1.5 2 -
ZEY2165 YAĞ TEKNOLOJİSİ 2 1 2.5 5 -
CBU2401 GİRİŞİMCİLİK 4 0 4 5 -
ZEY2205 TARIMSAL PAZARLAMA 2 0 2 2 -
ZEY2215 GIDA ANALİZLERİ VE DEĞERLENDİRME 2 0 2 3 -
ZEY2223 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR 2 0 2 2 -
ZEY2243 MESLEKİ YABANCI DİL 2 0 2 2 -
4. Yarıyıl
DersKod DersAdı Teo Uyg Kredi AKTS Öğr.Elemanı
ZEY2106 ZEYTİNCİLİKTE MEKANİZASYON 2 1 2.5 4 -
ZEY2116 SULAMA TEKNİĞİ 2 1 2.5 3 -
ZEY2126 ORGANİK ZEYTİN YETİŞTİRİCİLİĞİ 2 0 2 3 -
ZEY2134 GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETL. 2 1 2.5 3 -
ZEY2146 ZEYTİN İŞLEME YÖNTEMLERİ-II 2 1 2.5 4 -
ZEY2154 ZEYTİN ISLAHI 2 0 2 2 -
ZEY2164 SEMİNER 0 2 1 1 -
ZEY2206 İYİ TARIM UYGULAMALARI 2 0 2 3 -
ZEY2216 MEYVE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ 2 0 2 2 -
ZEY2226 GIDA VE ZEYTİN MEVZUATI 2 0 2 3 -
ZEY2236 SULAMA SİSTEMLERİ VE PROJELENDİRME 2 0 2 2 -
ZEY2244 ZEYTİN SANAYİ HİJYEN VE SANİTASYON 2 0 2 2 -
ZEY2174 ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (EDE) 0 0 0 5 -
 
  • Uzaktan Eğitim
  • Eğitim Kataloğu
Celal Bayar Üniversitesi © 2014 | Güvenlik ve Gizlilik